Sunday 26 May 2024

𝐊𝐮𝐫𝐬𝐮𝐬 𝐆𝐈𝐒 𝐀𝐧𝐚𝐥𝐢𝐬𝐢𝐬 𝐝𝐚𝐧 𝐏𝐞𝐧𝐠𝐮𝐫𝐮𝐬𝐚𝐧 𝐃𝐚𝐭𝐚 26 - 27 Jun 2024

 


Nak manage data2 GIS ni adakalanya agak mencabar, terutama maklumat dimasukkan tak konsisten, byk duplicate. Topology pulak byk ralat mcm poligon overlap, line tak connect, tak snap. Ada ke cara nak elakkan atau cara nak buat checking?

𝐊𝐮𝐫𝐬𝐮𝐬 𝐆𝐈𝐒 𝐀𝐧𝐚𝐥𝐢𝐬𝐢𝐬 𝐝𝐚𝐧 𝐏𝐞𝐧𝐠𝐮𝐫𝐮𝐬𝐚𝐧 𝐃𝐚𝐭𝐚 ada jawapannya.

Data analisis pulak macam2 nak kena buat, nak kena explore. Bos pulak suruh buat slope map, EIA report plak nak kira brapa keluasan setiap slope class, engineer plak nak tau pattern flow laluan air kt sesuatu surface area atau catchment. Senarai kriteria analisis pulak dah ada tapi tak pasti pulak macamana nak gabung untuk cari kawasan paling bersesuaian. Takde cara mudah ke sesiapa boleh bantu?

𝐊𝐮𝐫𝐬𝐮𝐬 𝐆𝐈𝐒 𝐀𝐧𝐚𝐥𝐢𝐬𝐢𝐬 𝐝𝐚𝐧 𝐏𝐞𝐧𝐠𝐮𝐫𝐮𝐬𝐚𝐧 𝐃𝐚𝐭𝐚 ada jawapannya.

Analisis flow plak kadang2 steps panjang berjela2. Hari ni buat esok lupa dah tool apa yang pakai semlm 😅. Takde cara ke supaya step2 yang dah dibuat tu boleh disave dan dimanipulasi semula?

𝐊𝐮𝐫𝐬𝐮𝐬 𝐆𝐈𝐒 𝐀𝐧𝐚𝐥𝐢𝐬𝐢𝐬 𝐝𝐚𝐧 𝐏𝐞𝐧𝐠𝐮𝐫𝐮𝐬𝐚𝐧 𝐃𝐚𝐭𝐚 ada jawapannya.

𝐊𝐮𝐫𝐬𝐮𝐬 𝐆𝐈𝐒 𝐀𝐧𝐚𝐥𝐢𝐬𝐢𝐬 𝐝𝐚𝐧 𝐏𝐞𝐧𝐠𝐮𝐫𝐮𝐬𝐚𝐧 𝐃𝐚𝐭𝐚 akan dijalankan pada 𝟐𝟓 - 𝟐𝟔 𝐉𝐮𝐧 ni.. Seminggu lepas tarikh Raya Haji. Lokasi dan yuran kursus seperti tertera di brochure dalam gambar di atas. Anda berminat? Hubungi segera 𝟎𝟏𝟗𝟑𝟓𝟏𝟑𝟕𝟕𝟎 untuk maklumat lanjut. 

Jom kita berkursus 🙂

No comments:

Post a Comment