Saturday, 22 April 2017

Terima Kasih Menyokong Buku SukaGIS

Terima kasih saya ucapkan untuk anda yang telah membeli buku SukaGIS Jilid 1. Dari feedback yang saya terima, ramai yang suka dengan buku ni, terutama yang dah lama mencari buku GIS dalam versi BM. Ramai juga yang puas hati dengan kualiti buku sebab menggunakan kertas berkualiti. Kandungan di dalam juga fully coloured. Untuk student-student yang nak buat projek guna ArcGIS pun sesuai guna buku ni terutama nak buat PSM, FYP etc.  Banyak tutorial berguna yang boleh dijadikan panduan untuk buat tugasan.

Tapi buku ni tak cover mende2 basic contoh, apa dia GIS layer, apa dia ArcMap, apa dia ArcCatalog, anda kena ada basic knowledge dulu tentang mende2 tu, then buku ni boleh membantu anda untuk kembangkan lagi knowledge anda. Kadangkala kita dah attend kelas GIS secara teori tapi kurang bahan rujukan untuk nak buat exercise atau tutorial. Inilah tujuan buku ni diterbitkan, untuk bantu anda fahamkan lagi apa yang anda dah belajar dalam kelas teori tu... melalui kaedah hands on.

Untuk yang masih berminat nak buat tempahan, bolehlah hubungi saya di 019 351 3770 atau email azlansr@gmail.com. Harga RM50 Semenanjung dan RM52 Sabah/Sarawak (harga dah termasuk postage).


Pembeli buku SukaGIS Semenanjung


Taburan pembeli buku SukaGIS Sabah Sarawak


Buku GIS di UTM Skudai

Buku SukaGIS di Dewan Bandaraya
Kota Kinabalu

25 naskah buku SukaGIS di Jab Alam Sekitar

5 naskah buku SukaGIS di SPR

Buku SukaGIS di UMP

Buku SukaGIS di EOC UKM

Buku SukaGIS di IRDA Johor

Buku SukaGIS di Jab Perhutanan Semenanjung Malaysia

Di lab UTM

Bersama Pengarah MaCGDI Pn Norizam. 16 naskah
di MaCGDI.

5 naskah buku SukaGIS di Jabatan Pertanian

46 naskah buku SukaGIS di JUPEM Sabah


Buku SukaGIS di Jab Mineral dan Geosains Kelantan

5 naskah buku SukaGIS di seksyen fotogrametri Jupem HQ


4 naskah buku SukaGIS di JPS Ampang

Buku SukaGIS sesat di kota London... :)



No comments:

Post a comment